Bloggaajan paluu

Pidin vahingossa blogilomaa – hups – melkein neljä kuukautta. Syitähän on: lapsi oli sairaana toukokuun ja minä itse kesäkuun, sitten oli työkiireitä kun maailma piti saada valmiiksi ennen lomia… ja sitten oli vielä superaktiivinen kesäloma, jolloin en neljään viikkoon käynyt kotona kuin muutaman yön kääntymässä.

Ja nyt on ollut yksinkertaisesti käynnistysvaikeuksia. Onneksi Inahduksia-blogin Ina Westman päätti juuri palata kolmen vuoden blogitauolta ja kirjoitti blogiinsa nämä kovin armolliset sanat:

“Mietin blogin aloittamista vuoden verran ja ihmettelin miten ja missä ja ennen kaikkea miksi? Pitäisi varmaan keksiä jotain uutta ja mullistavaa ja vähintäänkin alkaa vlogata ja tubettaa hulluna, ettei olisi ihan 90-luvulta, omg ja kaikki muut lyhenteet, joita en enää osaa.

Sitten tuli Juha Itkonen jatko-osineen ja aloin miettiä, miksen menisi ruuhkavuosina läpi siitä, mistä aita on matalin (kuten kaikessa muussakin) ja jatka ihan vaan suosiolla Inahdusta?”

Matalat aidat, oi kippis niille! Vaikkei oikein ehdi lukea saati kirjoittaa lukemastaan, niin blogata pitää. Ilman tavoitteita ja motivointia kun ei saa luetuksi (loppuun) tätäkään vähää, vaikka lukeminen onkin ehkä parasta maailmassa.

Joten alla kesäloman sekalaista kulttuurisatoa kuvina.

kesä2016

Tuli sitä siis luettuakin. Soili Pohjalaisen Käyttövehkeitä oli kirja, jonka suorasanaiseen päähenkilöön tykästyin kovasti. Nadja Sumasen Rambo puolestaan on Finlandiansa ansainnut: päähenkilö Rambolla oli kaikessa elämäntuskassaan niin hyvä meininki, että lapseni saa kirjan varmasti luettavakseen sitten isompana. Tove Janssonin Kesäkirjaan oli ihana uppoutua kesämökillä sadepäivänä, ja ihanaisen Lasse Pöystin muistelmateos Pallo maton alla kuljetti puolestaan lukijan ajatukset vastustamattomasti mökiltä Montmartrelle. Jotain muutakin luin, ehkä.

hanko2016

Kuvissa näkyvä Knausgård 6 on yhä kesken. Sitä ei paljon reissuilla kuskattu mukana, koska   1 216 sivua ja 1,27 kiloa. Sähkökirja olisi ollut tässä kohtaa kyllä erinomaisen perusteltu hankinta.

Luetut kirjat osuvat huonosti Helmetin lukuhaasteeseen, mutta Kesäkirjalla ruksataan kohta 37 (kirjan nimi viittaa vuodenaikaan).

EDIT. Luinhan tosiaan myös Joseph Conradin melankolisen novellin / pienoisromaanin To-morrow (1902), jolla katetaan kohdat

9. Sinulle vieraalla kielellä tai murteella kirjoitettu kirja ja

48. Kirjassa on alle 150 sivua.

2 Comments

 1. Lomat ja armollisuus itselle ovat hyviä asioita 🙂 Knausgårdin kutonen tosiaan vaatii aikaa, se kun ei ihan mahdu käsilaukkuun (kun ei edes matkalaukkuun… On se mullakin kesken, kun sisältökin on niin raskasta). Toivottavasti kuulemme sun ajatuksia siitä(kin) – tervetuloa takaisin!

  • Päivi

   19.8.2016 at 22:39

   Kiitos! Ihanaa, että luet ja kommentoit 🙂

   Ja eihän nyt Knausgårdia kesken voi jättää, eiköhän se tässä syksyn pimeinä iltoina tule luettua. Runoanalyysit ja Hitler-essee alkavat jo olla takana päin, joten jospa tuo loppua kohden taas lähtisi vetämään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© 2022 Hyviä sanoja

Theme by Anders NorenUp ↑