Helsingin kirjamessut 2017: lippuarvonta *päättynyt*

Jaahas, se olis kuulkaas jälleen Helsingin kirjamessujen aika!

Arvon kirjamessuille kaksi päivälippua, jotka saa käyttää haluamanaan ajankohtana. Osallistu kommentoimalla tätä postausta. Kommentointi vaatii sähköpostiosoitteen jättämistä, mutta osoitetta ei julkaista. Jätäthän toimivan sähköpostiosoitteen, sillä lähetän liput siihen. Arvonta päättyy maanantaina 23.10. kello 23.59, ja voittajat saavat liput meiliinsä tiistaina.

 

EDIT. Onnetar suosi tällä kertaa nimimerkkejä Paula ja Christina Ertsalo. Liput on lähetetty voittajille. Kiitos kaikille osallistujille!

 

Ai mitä messutärppejä?

Aiempina vuosina olen lähtenyt sotaan soitellen: selaillut messuohjelmaa sieltä täältä, ajatellut ehkä hankkivani vähän lahjoja enkä ainakaan mitään omiin pinoihini, muistellut hajamielisesti nimekkeitä, joita voisi käydä etsimässä antikvariaateista. Tuloksena on useimmiten ollut epämääräistä haahuilua, totaalisia kirjan nimi -blackoutteja, kiinnostavien haastattelujen missaamista ja väsymistä kaiken hälinän keskellä.

Joten tänä vuonna – ta-daa! – minulla on suunnitelma! (Kiitos elämä, voit jo lopettaa käkättämisen, tiedän kyllä, että laitat tielleni taas vatsataudin tai flunssan kuten kahtena edellisenäkin vuonna…) Messuohjelmaan on nyt merkattu sekä pakolliset että ehkä-ohjelmanumerot, etsittävistä kirjoista on lista ja päivät on aikataulutettu, mutta siten, että aikaa on myös päämäärättömälle harhailulle ja ruokailulle. Pro tip: ei huippaa yhtään niin paljon kun muistaa välillä vähän syödä ja juoda.

Torstaina ja perjantaina, jolloin tungos on yleensä pienempi, ajattelin hoitaa kirjaostokset ja viikonloppuna keskittyä kuuntelemiseen. Ohjelmatärppejä en sen kummemmin vinkkaa, mutta sen toteaisin, että jos Dan Brown kiinnostaa, on jo kiire. Ennakkoilmoittautuminen on täynnä, mutta jonoon pääsee vielä.

Antoisia messuja kaikille!

36 Comments

 1. Täytyypä itsekin suunnitella mitä menisi kuuntelemaan!

 2. Matti Tapani Kettunen

  18.10.2017 at 08:39

  Messuohjelman sain, selaillut olen, suunnitelmaa en vielä ole tehnyt. Kuvastasi sain ainakin yhden tärpin: ”Missä kirja-alalla mennään!” Kiitos siitä.

 3. Olisi kiva päästä perjantaina, josko silloin ei olisi tolkuton ruuhka, mutta ”Antiikin myytit” kiinnostaisi lauantaina….

  • Päivi

   18.10.2017 at 10:53

   En muista perjantain olleen kovin paha, ainakaan jos pääsee jo päivemmällä / alkuiltapäivästä.

 4. Nälkäisenä ja alhaisella verensokeritasapainolla ei kyllä tule mistään mitään ainakaan mulla, eli hyvä suunnitelma 🙂

 5. Messuohjelmaa selatessa uhkaa epätoivo iskeä – kuin lapsena irtokarkkihyllyllä!

 6. Mukana arvonnassa! Valinnan vaikeus meinaa iskeä messulehteä selaillessa, niin paljon kaikkea mielenkiintoista 🙂

 7. Toivottavasti pysyt tällä kertaa terveenä! Messuilla juoksentelu ei ole ollenkaan hauskaa kipeänä.

  • Päivi

   21.10.2017 at 19:18

   Kiitos! Julistan täten pöpöttömän viikon ja messurauhan alkavaksi.

 8. Olen säästellyt vielä ohjelmaan tutustumista, kunnes tiiän, mikä päivä pääsisin paikalle. 🙂

  • Päivi

   21.10.2017 at 19:15

   Viisautta. Alkaa vaan harmittaa, jos bongaa jotain kiinnostavaa ajankohtana, joka ei sovi 🙂

 9. Perjantaina en valitettavasti messuamaan pääse, mutta jo pelkästään torstaina olisi tosi kiinnostavaa ohjelmaa joka tunnille. Messumarathon tulossa…? 🙂

 10. Itse tykkään jäädä messuille viimeiseen asti, varsinkin sunnuntai-illasta on paljon väljempää.

  • Päivi

   22.10.2017 at 08:03

   Joku kirjakauppiaskin jossain suositteli tuota su-iltaa, tosin sanoi, ettei kaikkia nimekkeitä ole silloin välttämättä enää jäljellä. Onkohan su-iltana tarjolla / neuvoteltavissa ylimääräisiä alennuksia kirjoista?

 11. Christina Ertsalo

  22.10.2017 at 07:32

  Kirjamessuilla on tosiaan hyvä olla suunnitelma! 🙂 Ehditkö itse ilmoittautua kuuntelemaan Dan Brownia?

  • Päivi

   22.10.2017 at 08:00

   En ehtinyt, mutta en ole häntä myöskään lukenut. Eli ei varsinaisesti minun teekuppini ole hän. Toivottavasti messuilla ei vaan olisi kauheasti pettynyttä porukkaa, veikkaan, etteivät läheskään kaikki kiinnostuneet ole huomanneet tuota ennakkoilmoittautumista.

 12. Mukana arvonnassa

 13. Valinnanvaikeus kyllä iskee ohjelmaa lukiessa. Itse valmistauduin tämänvuotiseen ottamalla perjantaille lomapäivän, olisipa mahtavaa päästä käymään vielä toisenakin päivänä messuilla!

 14. Miki Liukkosta on pakko päästä katsomaan! Myös Haluatko kirjalijaksi? -keskusteluun olisi mahtava päästä, mutta paikat menevät tosi nopeasti. Osallistun arvontaan. 🙂

 15. Mukaan kivaan arvontaan! Näillä messuilla on aina ihana tunnelma =).

 16. Osallistun arvontaan.

 17. Miki Liukkonen must see, joten osallistunpa arvontaan 🙂

 18. Olen hurjan innoissani kirjamessuista! Mahtavia kirjailijoita on paikalla ja kiinnostavia luentoja on tulossa. Olen tutkinut messujen ohjelmaa jo pitkään ja pohtinut tärppejäni. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© 2021 Hyviä sanoja

Theme by Anders NorenUp ↑